Voorstelling - Wildpark & Monika Kowalewska - Dichtbij Matki

Een 12-jarig meisje verhuist met haar moeder en haar hamster van Polen naar Nederland. Vanaf dan is niets meer hetzelfde. Ze verlangt ernaar om net zo te worden als de Nederlanders. Dichtbij Matki is geïnspireerd op gesprekken tussen regisseur Monika Kowalewska en schrijver Peter Dictus. Een voorstelling over identiteit en loyaliteit, met haar eigen geschiedenis als uitgangspunt.

“In Nederland krijg je een spiksplinternieuwe kamer, met alles erop en eraan.”
Jan, van de vleesfabriek, uit een land dat ik het niet eens op de kaart kon vinden, had nog veel meer gezegd. En mijn moeder had alles geloofd. En mij werd niks gevraagd.

Ze loopt, kijkt, praat eet, feest, zoent en fietst als zij.
En dan zomaar op een dag arriveren de andere Polen.
Met muziek en een taal die klinkt als vroeger.

Monika Kowalewska studeerde met Dichtbij Matkin 2019 af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Op Theaterfestival Boulevard won ze met deze afstudeervoorstelling de Entreeprijs. Volgens het juryrapport is Monika er met Dichtbij Matki 'in geslaagd om een universele boodschap te brengen die tekstueel, beeldend en muzikaal ontroert en beklijft bij iedereen, al dan niet met migranten-achtergrond.' Dit seizoen zien we haar werk in de Verkadefabriek, wij kijken ernaar uit!

Studententip! Monika was tot voor kort zelf nog student, de voorstelling is gemaakt vanuit de blik van een jonge Poolse immigrant op Nederland.
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet. 

Tickets: 16/18 euro

basisinformatie

datum
van 28.10.2020

19:00
plaats Verkadefabriek

Boschdijkstraat 45, 's-Hertogenbosch, Holandia

Do poprawnego działania strony używamy plików cookies.
Pliki "cookies" używane są w celu dostosowania zawartości strony do preferencji użytkownika oraz jej optymalizacji. Więcej informacji.